Neil Barrett nově v butiku The Brands

Móda devadesátých let se letos vrací i díky pánské řadě Neila Barretta, jehož tvorbu ve svém portfoliu od podzimu nabídne butik The Brands. Minimalismus a strohost kolekce vyvažují luxusní materiály a sofistikované detaily.

O značce Neil Barrett

Britský návrhář Neil Barrett patří ke generaci návrhářů, která v 90. letech proměnila ráz tehdejšího pánského odívání. Značku nesoucí jeho jméno založil Barrett roku 1999 a doteď je svým rukopisem, který klade důraz na minimalismus a přirozený vztah oděvu a těla, jednou z nejvlivnějších postav módního průmyslu.

Neil Barrett už od počátku své kariéry míchá postupy britské krejčovské tradice se sportovními prvky. Pro jeho práci jsou typické moderní interpretace nadčasových kousků pánského šatníku s důrazem na střih, detailní zpracování a praktické vlastnosti použitých látek, které v mnoha případech značka sama vyvíjí.

Pánská kolekce Neil Barrett podzim/zima 2018:

Kolekce Neila Barretta na letošní podzim a zimu nese název „Uniforms of Masculinity“ a vychází z myšlenky, že šatník každého muže je založen na uniformách, ať už se jedná o školní, kancelářský, sportovní či vojenský úbor. Ty jsou zatíženy pravidly, které Barrett v aktuální řadě porušuje. Volně si hraje se vzorci maskulinity a přepracovává je do nových, hybridních forem oblečení.

Středobodem kolekce je pánský oblek, který Barrett zpracovává v mnoha rozdílných střizích a tvarech, od oversize po padnoucí na tělo. Vychází přitom z historie vojenského krejčovství, jež chápe jako pánský ekvivalent dámské haute couture. Bundy typu bomber tak prodlužuje do podob nákladných kabátů a trenčkoty jsou v pase zúžené natolik, že proporcemi připomínají přesýpací hodiny. Tvrdá, vojenská bavlna se kupříkladu objevuje na elegantních kabátech a péřové bundy jsou vyvedeny ve vintage kůži.

Idea pánského haute couture se projevuje také ve vybraných materiálech jako hedvábný rajon, alpaka nebo ovčí vlna, která vypadá jako kožešina.

Klíčové trendy sezony: návrat 90. let; denim; armádní inspirace; objemné kapsy; trenčkot; ovčí vlna místo kožešiny

Vybrané kousky z kolekce jsou k dostání: The Brands Men´s Store, Široká 20, P1.

 

Další články

Luxusní značka Bottega Veneta oslavila začátek nové éry a znovuotevření svého pražského butiku

16.12. Novinky

V butiku The Brands proběhla Closing Party MBPFW a módní show značky DSQUARED2

17.9. Novinky

Italská značka TOD’S představila svou řemeslnou tradici

4.7. Novinky

Vážení klienti,

dle usnesení vlády ČR jsou všechny naše butiky od 27. 12. 2020 uzavřeny.

Zůstáváme pro Vás však k dispozici online na www.thebrands.cz. Z pohodlí Vašeho domova můžete rovněž nakupovat přes náš instagramový katalog, video chat či aplikaci WhatsApp. Zboží Vám doručíme až k Vašim dveřím.

Sledujte instagramové profily našich butiků pro aktuální informace: @lbm_parizska @thebrandswomen @thebrandsprague @vltnnews @bottegaprague @dsquared2czech

Pro další informace nás kontaktujte na telefonních číslech jednotlivých butiků.

Jsme tu pro Vás.

Luxury Brand Management